Kim olduğunu öğren

Stichting Simon

SIMON scholen:

Stichting voor Onderwijs op Islamitische Grondslag in Midden en Oost Nederland

Eén schoolbestuur voor 11 basisscholen op islamitische grondslag.

Voor wie is SIMON?

SIMON staat voor ouders en leerlingen. Elke leerling, met wat voor een geloofsovertuiging dan ook, is in principe welkom op één van onze scholen. Moslimkinderen met verschillende achtergronden volgen goed en modern basisonderwijs op Islamitische grondslag. Heel gewoon en toch bijzonder, zo zou je de Islamitische basisscholen die onderdeel uitmaken van SIMON kunnen noemen. Heel gewoon, omdat het gewone basisscholen zijn, net als elke andere basisschool, waar kinderen leren lezen, rekenen, schrijven, kennis van de wereld en hun leefomgeving opdoen en zo een basis leggen voor hun verdere (school)leven. Bijzonder, omdat de scholen vanuit het Islamitische geloof de leerlingen voorbereiden op de Nederlandse samenleving.

De scholen die onder SIMON resorteren zijn:

- Nour (Den Bosch);

- Bilal (Amersfoort);

- Al-Ummah (Enschede);

- Ibn-i Sina (Arnhem);

- Hidaya ( Nijmegen);

- Bedir (Uden);

- El Boukhari (Leerdam);

- Mozaïek (Oss);

- De Zonnebloem (Deventer);

- Hilal (Zwolle);

- De Tulp (Henglo)

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over onze gemeenschap, onze diverse scholen en over onze werkwijze:

www.simonscholen.nl

Maandag: 8:30 - 12.30  / 13:00 - 14:30

Dinsdag: 8:30 - 12.30  / 13:00 - 14:30

Woensdag: 8:30 - 12.30  / 13:00 - 14:30

Donderdag: 8:30 - 12.30  / 13:00 - 14:30

Vrijdag: 8:30 - 12.15

Wij hanteren een continurooster. Alle kinderen blijven tussen de middag op school.

Basisschool Nour is onderdeel van de Stichting voor onderwijs op Islamitische grondslag in Midden- en Oost-Nederland.